NUTELLA -juustokakkua
joulukuuta 26, 2018
Hei ja ihanaa tapaninpäivän iltaa!
Ihana joulu on vietetty ja herkkuja syöty.
Eilen meillä oli joulupäivän kahvihetkelle tarjolla minun tekemääni 3 aineosan
NUTELLA -juustokakkua
Tämä Emma Ivanen ohjeella tehty:
Salainen pahe
on niin makean herkullista,
että katoaa parempiin suihin.
Tein 20 senttiseen vuokaan,
olisi 15 senttisenä tullut vielä korkeampi.
Ohje on mielenkiintoinen,
uuniin, jäähdytyksen ja yön yli jääkapissa
joten nopea herkku tämä ei ole.
Mutta sitäkin suklaisempi ja mielettömän makea herkku.
Nutella-juustokakku
100 g digestivekeksejä
1 tl (400 g) hasselpähkinä-kaakaolevitettä
600 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohjeet:
- Kuumenna uuni 140 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 15 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa keksit ja sekoita 2 rkl hasselpähkinä-kaakaolevitettä keksimurun joukkoon.
- Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
- Sekoita tuorejuusto ja 2 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä keskenään.
- Kaada seos vuokaan ja lusikoi pinnalle loput hasselpähkinä-kaakaolevitteestä.
- Tee veitsellä kuvioita kakun pintaan.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 40 minuuttia. Laita sitten uuni pois päältä ja jätä kakku jälkilämpöön 20 minuutin ajaksi.
- Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
- Resepti: Emma Ivane, Vaan 3 (Cozy Publishing 2018)
3 comments