ULKOMAALILLA IHMEITÄ AIKAISEKSI

heinäkuuta 13, 2024

Moikka pitkästä aikaa,

kaupallinen yhteistyö Coloria 

Täällä ollaan vaikka kesäkuu sai jäädä välistä. Koko kuukausi on mennyt pihahommissa ja töissä. Nyt on maalattu ulkoa koko pihapiirin talot. Talo, puutarhavaja sekä autotalli ovat saaneet uuden punaisen ja valkoisen maalipinnan päällensä. Kolmena kesänä olen sitä tehnyt, osittain sen verran paljon on ollut maalattavaa. Oikeastaan tälle kesälle oli jäänyt osa autotallista mutta nyt se on sekin kunnossa. Ja olen niin tyytyväinen kun sain sen tehtyä <3 
Taputan kyllä itseäni olkapäälle :)

Punainen 70- luvun puutalo.

Maalina Marjakujalla käytetään luotto Coloria maalitehtaan tuotteita.
Suosittelen todellakin kokeilemaan. Kotimaisen pienen Nokialaisen maalitehtaan tuotteita. Aivan loistavia! 
Olenhan näitä kohta kymmenen vuotta käyttänyt. Niin sisä- kuin ulkomaalien osalta, joten kokemusta löytyy aika monesta tuotteesta. Sivustolta Coloria löydät lähimmän jälleenmyyjäsi.

TALON ULKOMAALAUS

Aloitin talon maalauksen vuonna 2021 eli kolme kesää sitten. Kirjoitin talon huoltomaalauksesta silloin. Meidän talo on punainen ja aikoinaan mietimme yhdessä Colorian asiantuntijan Jannen kanssa parhaasta punaisesta ja siitä puhtaan punaisesta. Sain mallikapulat ja silloin päätin ottaa valmiin puhtaan punaisen. Koska en osannut edes miettiä kuinka montaa eri punaisen sävyä on olemassa ja mielestäni talon värissä pitää olla se puhdas joulun punainen väri ja sen sain. 
Coloria linnea titan punainen maali.

COLORIA LINNEA TITAN TALOMAALI on parasta puupinnoille. Loistava UV- suoja jolloin väri ei haalistu ollenkaan niin nopeasti. Talo on maalattu kolme kesää sitten ja näyttää kun se olisi vasta tehty. Uudelta jos näin voi sanoo, vaikka on 70-luvun puutalo. Onhan tämä maali testivoittaja, joten ei voi olla huono. Tällä maalauskokemuksella tämä on paras. Punaiseksi meillä maalattiin siis talo, puutarhavaja sekä autotalli, kaikki pihapiirin rakennukset. Talosta ei ensimmäisen kesän jälkeen jäänyt maalaamatta kuin toiselta puolelta olohuoneen ja makuuhuoneen ikkunoiden punainen seinä sekä räystään alustat valkoiseksi sekä olohuoneen ja makuuhuoneen ikkuna smyygit. 
Vielä tänä kesänä maalasin talo kolmion uudestaan valkoiseksi. Se on todella kovalla ilmanrasituksella tai oikeastaan meillä koko talo. Aamulla paistaa toiselta puolelta ja loppupäivä koko toinen puoli.

Punaisen ulkomaalausta.Punaisen puupinnan maalausta.

Kun kiipeilee rakennustelineillä on se jo itsessään melko haastavaa ja kun ei ole enää parikymppinen :)
Seuraavana kesänä maalattiin talo loppuun ja aloitin autotallia. Toinen pääty ja toinen sivu sai silloin maalia pintaansa sekä puutarhavaja.
Kunnes tänä kesänä autotalli sai kokonaan uuden pinnan. Kun kolmion korkeus on jotain ehkä 5 tai 6 metrin korkeudessa tuo se omat haasteet. Ja kun maalari on alle 160 cm joutuu kroppa melko paljon venymään ja turvallisuudesta on syytä pitää kiinni.
Viimeisenä autotallin ikkuna smyygit sai valkoisen maalipinnan. 
Jess!!!Tehty! vihdoin!

Punainen autotallin ulkomaalaus.

SMYYGIEN MAALAUS

Punainen talo vaatii myös kulmalaudat sekä ikkunan ja oven puitteilta valkoisuutta. Valkoista väriä on maailmassa todella montaa ja värinä paperi on se oikea puhtaan valkoinen. Maalasimme myös talon kattokolmiot valkoisiksi ja katon reunalaudat, rännien osalta ja myös katon alapuolelta. Sekä talo, puutarhavajan sekä autotallin reunapuut ja ikkuna smyygit ja rännien alapuolet sai puhtaan valkoisen maalipinnan.

Valkoisella Colorian pihla pro ikkuna smyygien maalaaminen.
Putsasin yök! linnun jätöksen kuvanoton jälkeen :)

COLORIA PIHLA PRO PEITTOSUOJA on todellista testivoittaja laatua ja luin että tämä tuote sopii myös painekyllästetylle. Ehkä kokeilen sitäkin joskus. Mutta nyt maalasin kaiken valkoisen tällä maalilla.

Peittosuoja tekee suojaavan pinnan ja myös peittää niin että entinen punainen pinta sai kaksi kerrosta valkoista päällensä ja punainen ei kuulla yhtään läpi. Meillä oli talossa nuo katon aluspuut ennen punaiset ja halusin niistä valkoiset että ilme raikastuisi ja näin kävi. Matalantalon tunne myös poistui samalla. Sekä talon ilme uudistui samalla.
Autotallin räystään aluspuut ovat uutta puuta ja nämä sai samalla valkoisen maalipinnan.

Autotallin ikkunasmyygien teippausta ja maalausta.
Ikkunan smyygi vielä teippaamatta ja maalamatta. 

Valkoiseksi maalattu ikkuna smyygi.
Ikkunan smyygi maalattu.

TERASSIN KAITEET

Ollaan tehty nämä nähtävästi 4 vuoden välein koska kaiteet on kovalla ilman 💦💨🗯💭🌧🌝 rasituksella. Joten viimeksi nämä oli tehty 2020 joten nyt oli aika. Olen näistä onneksi tehnyt aikoinaan postauksen ja se tämän muistutti :)

Terassin paksujen puukaiteiden maalaus valkoiseksi.

Kaikki irtoava maali on hyvä rapsuttaa kunnolla irti. Minulla oli käytössä kaavin, jolla sain irtoavan maalin helposti pois. Samalla oli syytä vaihtaa huonokuntoiset puuosat uusiin. Toki täytyy muutenkin tarkistaa kaiteiden kestävyys ja turvallisuus. Vaikka meillä ei ole mitään pudotusta. Pitää näiden kestää nojaamista. Lisäksi koko pinta pitää hioa kunnolla, käsin sekä koneella. 

Kaiteista irronneen maalin irrotus ja hionta.

Kun puunpinta joka on uusi tai puulle asti hiottu, sai se pintaan ensin Colorian pohjustetta. Tämä parantaa pintakäsittelyn tartuntaa sekä maalin pysyvyyttä. Laitoin tätä uusiin ja myös kaikkiin kohtiin mistä täytyi hioa maali pois. Vaikka tämä ei takaa tässä kohteessa mitään, kun kaiteet on liian taivasalla. 
Tämän jälkeen maalasin illalla ensimmäisen kerroksen ja aamulla toisen. 💪


Ilta-auringossa kaiteet juuri maalattu valkoiseksi.
Colorian deco akva 40 maalilla uudistuneet kaiteet.


Colorian Deco akva on geelimäinen maali joka on loistava maalattava. 🏡
Tämä maali ei valu kovin helposti, vaikka minä onnistuin siinäkin. Lisäksi vaikka pinnan maalaa pensselillä kuivuessaan pensselin jäljet ei näy niin hyvin vaan maali tasaantuu. Vähän paksumpi maali jolla saa helposti sopivan peittävän pinnan, joka kestää aikaa ja näyttää hiton hyvältä. Maalasin kaikki pinnat kahteen kertaan.

Juuri maalattu ja korjattu kaide.

Terassin kaide.


Coloria Deco akva 40 maalilla maalaaminen valkoiseksi.
Kaidepuiden valkoiseksi maalaaminen.

Colorian akva pohjuste.

Colorian akva pohjusteella uuden puupinnan käsittely.
Jouduimme vaihtamaan osan uusiin.

PÖYDÄN MAALAUS ULKOKALUSTEEKSI

Tällä samalla maalilla eli Colorian Deco akva 40 sopii myös ulkokalusteisiin. Meillä on katetulla terassilla vanha akaasiapuinen ruokapöytä, joka oli painava ja iso ja aikoinaan jätin sen käyttöön terassille. Muutaman vuoden se oli ensin käsittelemättä ja kun lakka alkoi kulua, mietin saisiko siitä maalilla terassikalusteen. Lähdin kokeilemaan ja nyt 9- vuotta myöhemmin. Päätös oli oikea.  Kirjoittelin tarkemmin pöydän maalaus ulkokalusteeksi

Colorian deco akva 40 maalilla pöydästä ulkokaluste.

Maalasin ruokapöydän terassikalusteeksi, joka viettää kesät talvet katetulla terassilla. Ensimmäisen kerran 9- vuotta sitten ja nyt tänä kesänä sai uuden puhtaan valkoisen pinnan päällensä. Pinta maalattiin ensin Colorian pohjusteella ja sen jälkeen kahteen kertaan valkoiseksi. Näin pinta sai tarpeeksi pysyvän ja kestävän pinnan. Tämä vielä sopii talon malliin ja tyylin joten näin helposti sain vanhasta uutta. Nyt uusinta maalatessa pinta hiottiin ja kaikki irtoava maali poistettiin ja maalasin kahteen kertaan.

Valkoiseksi maalattu pöytä katetulla terassilla.

MAALILLA IHMEITÄ AIKAISEKSI

Toki tykkään maalaamisesta, joten vaikka olen tehnyt pitkiä ja raskaita päiviä maalaamisen kanssa nautin siitä ja kyllä lopputulos palkitsee tekijäänsä. Uusi puhdas maalipinta on jotain niin hienoa. Suomen kesässä kun pitää aina vain katsella säätiedotusta ja sitten tehdä päätökset ulkomaalausten suhteen.
Terassi olisi vielä tarkoitus öljytä mustaksi, mutta kelit on ollut nyt toista mieltä.

Lisäksi syksymmällä otetaan hommaksi talon toisen puolen sokkelin korjaus ja maalaus. Jospa sitten olisi ulkomaalaukset tehty ainakin vähäksi aikaa.

Kun koti on elämistä varten, on kaikki pinnat kovalla käytöllä. Käyttö näkyy ennemmin tai myöhemmin, sen vuoksi luotan että saan uutta pintaa ja maalilla ihmeitä aikaiseksi. Olenhan sen itse kokenut.

Pihapiirin punavalkoinen puutarhavaja.
Puutarhavaja

Maalaaminen muutenkin on todella terapeuttista, ainakin minulle. Pysyn pitkään paikallani ja pystyn keskittymään maalaamiseen vaikka kuinka kauan ja nautin lopputuloksesta vielä enemmän kun kädenjälki on omaani.

Saatat Pitää Myös

0 comments