Sivut

OIVA TOIKAN PIONI ASTIOIHIN HULLAANTUMINEN

Hellou ihanat,

Mitä sinulle kuuluu? Elokuu alkoi ja kahden viikon päästä alkaa kahden viikon loma. Tarkoituksena olisi kierrellä muutamalla kirppiksellä <3

Mutta mitäkö minulle kuuluu? Mietin tässä lukeeko kukaan enää blogeja? 
Vai voittaako reelsit ja instagram kaiken, onko se nopeus valttia vai löytyykö sieltä vielä joku, joka lukee vielä kirjoituksia? Jätä vaikka emoji käynnistäsi blogiini.
Totta kai näen että liikennettä on ja toisinaan paljonkin, vanhat jutut elää elämäänsä vielä ja kyllä moni etsii neuvoja ja ideoita googlella.

Oiva toikan pioni astiat.
Oiva Toikan Pioni sarjan lasiastioita.

PIONI ASTIOIHIN HULLAANTUMINEN

Niin siinä kävi käydessäni Salon kirpparilla muutama viikko sitten, päässäni naksahti ja ostin ensimmäisen Pioni kulhon. Suuri tarjoilukulho oli loistokuntoinen ja niin kaunis sitä pyöritellessäni sitä kädessäni että matkasin kassalle. Hintaa 15 €.
Olen todistetusti vanhentunut koska nämä astiat puhuttelee minua. Kaunis kukka kuvio takapuolella ja tasainen pinta etupuolella. Niin kauniit <3

Pioni sarjan lasiastioita.

Kotiin päästyä aloin tutkimaan tätä Pioni sarjaa tarkemmin. Toki muistan astiat nuoruudestani. 

Oiva Toikan Nuutajärven lasille suunnittelemat Pioni-sarja. Astiat ovat olleet tuotannossa Nuutajärvellä v. 1976-1999. Taitaa tämä sarja olla laajin lasiastiasto 70- luvulta. Joten sen vuoksi tätä on melko paljon liikenteessä tänä päivänä.

Seuraavalla viikolla poikkesimme miehen kanssa Hämeenlinnassa ja sieltä löysin virheettömän suuren Pioni tarjoilulautasen hintaan 9,50 €, tämä todella suuri lautanen on täysin virheetön ja niin kaunis.
Oi kuinka olin onnellinen <3

Pioni sarjan tarjoiluastiat.


Forssassa tulee kirppiskellarissa poikettua aika taajasti ja löysin kakkulautaset 6 kpl hintaan 18 € eli 3 € kpl ja seuraavalla kerralla löysin vähän isommat 4 lautasta 16 € Oli 50% alella 8 € kpl hinnasta ja seuraavalla kerralla 2 kpl samoja kokoja 4 €.
Joten kyllä näihinkin saa euroja uppoamaan vaikka en maksa niitä kovia hintoja kun jotkut pyytää. Viime viikolla yhdessä pöydässä oli samat lautaset 16 € / kpl
Olen tässä nyt aika tarkan markan Marika. Onhan tämä tällainen pieni oma keräilykohde.

Kun tulee kierreltyä eri paikkakuntien kirppareilla, löytyy melko paljon näitä Pioni lasiastioita, mutta en halua maksaa näistä ihan mitä vain vaan pyrin edullisuuteen löytöjeni kanssa. Viimeksi löytyi ruokalautasia 12 € /kpl ja olutlasit 17 € / kpl. Nämä jätin suosiolla vaan ostamatta. Vaikka olisivat olleet kyllä hyvä lisä.

Oman pihan kukkakimppu.
Oman pihan kukkakimppu

Seuraavaksi olisi tarkoitus löytää pienet kulhot ja erikokoisia ja mallisia laseja. Toivottavasti näissäkin kävisi säkä ja joku vain ei tykkäisi ja minä osuisin sopivasti paikalle.

Viimeksi löytämäni 4 € /kpl hintaan olin kuin hullu, pidin niitä rintaa vasten ja käkätin. Ei vitsi kuinka mies sai taas hävetä :)

Eli minulta löytyy nyt:
iso tarjoilukulho, 
iso tarjoilulautanen, 
6 kpl lautasia 21,5 cm 
6 kpl 14,5 cm kakkulautasia.

Joten toivon itselleni hyviä kirppislöytöjä :)